Over footgolf

Goal in One – Het eerste FootGolf Adventure in Kuuk!
Op 19, 20 en 21 mei vindt de eerste editie van het Kuukse Footgolf toernooi plaats. Gedurende dit weekend zijn de velden van voetbalvereniging JVC Cuijk omgetoverd tot een avontuurlijke FootGolf-baan. Een parcours van 10 holes, dat je met zo min mogelijk trappen tegen een voetbal probeert af te leggen. Het einde van elke hole is uniek en heeft een thema of is verbonden aan een organisatie. Het ‘putten’ zal elke keer een uitdaging zijn. Speel je met ons mee?

Wedstrijdelement
Natuurlijk staat de gezelligheid tijdens dit evenement voorop, echter het wedstrijdelement maakt het allemaal uitdagender. Hoe zit dat wedstrijdelement dan in elkaar? Je kunt strijden voor prijzen op 3 verschillende onderdelen: Teamresultaat, individueel resultaat en Hole in One.

Teamresultaat: JVC Cuijk Footgolfcrowd 2017
De uitdaging is om als team met zo weinig mogelijk trappen tegen de bal alle 10 de holes af te ronden. Er is voor iedereen ook nog eenzelfde afsluitende 11e hole waar je je puntentotaal met 1 trap nog verder naar beneden kunt brengen. De beste 10 teams (bestaand uit 4 of 5 personen) van de dag staan aan het einde van de dag in de finale. Daar spelen 10 teams nog een ‘flight’ met hetzelfde doel. De winnaar uit deze flight is de dagwinnaar en dit team mag zich JVC Cuijk Footgolfcrowd 2017 noemen. Natuurlijk hoort hier een leuke prijs bij.

Individueel resultaat: JVC Cuijk Foodgolfmaster 2017
Om elkaar binnen het team uit te dagen, worden door de Flightmanager ook de individuele scores bijgehouden.

JVC Cuijk Hole in One 2017
Mocht er een “Hole in One” getrapt worden, dan wordt de naam van deze deelnemer natuurlijk vereeuwigd op de erelijst in de kantine van JVC Cuijk en op onze website.

Footgolf is voor ons allemaal (voor ervaren voetballers en gezelligheidsdieren)!
Gezelligheid staat hierbij voorop en iedereen kan hier aan deelnemen, van de jongsten tot de oudsten en voor recreanten en (voetbal-)professionals. Je kunt je inschrijven met een voetbalteam, sportclub, vriendengroep, familie of bedrijf. Een goede gelegenheid om je collega’s uit te dagen tijdens een teambuildingactiviteit of bedrijfsuitje?
Deelname kan per zo geheten “Flight” (groep). Je kunt een Flight op verschillende tijden reserveren met 5 personen. Ook is het mogelijk om de gehele baan te reserveren zodat jullie met je hele familie of bedrijf een dik uur alleen op de Footgolfbaan staan en tegen elkaar spelen.

 
En dan verder?
Wanneer je je ingeschreven hebt als team, meld je je op de dag zelf, bij ons aanmeldloket.
Daar laat je je inschrijfbewijs zien en worden je gegevens gecontroleerd. Vervolgens krijgen jullie te horen bij welke hole jullie mogen starten en wie jullie Flightmanager is.
De Fligtmanager is jullie gastheer, gids en scheidsrechter in één. Daarnaast noteert hij het aantal trappen per persoon per hole op de scorecard.

We verwachten ieder team minimaal een half uur voor aanvang bij het aanmeldloket. Daarna is er nog gelegenheid om wat te drinken in onze kantine. Zorg er voor dat je 10 minuten van te voren op het starthole bent en alvast kennis kunt maken met de Flightmanager. Hij neemt de spelregels nog even met jullie door en kan eventuele vragen dan nog beantwoorden.

DE SPELREGELS

 • 01

  Iedere speler krijgt een eigen bal met een uniek nummer.

 • 02

  Houd een vaste volgorde van trappen aan.

 • 03

  De aftrap moet binnen twee meter van het beginpunt van de hole genomen worden.

 • 04

  Wanneer alle spelers de bal getrapt hebben, loop je pas naar jouw bal toe, voor de volgende trap.

 • 05

  Wanneer de bal tegen een obstakel ligt, mag je de bal (met je hand) verplaatsen. Hiervoor wordt wel een strafpunt genoteerd.

   

 • 06

  Per hole mag je maximaal 7 keer trappen. Wanneer de bal dan nog niet in de put ligt, dan wordt er een 8 genoteerd.

   

 • 07

  Wanneer je de bal in één keer in de put hebt geschoten, heb je een “Goal in One” . Hiervoor wordt een 0 op de scorecard genoteerd.

   

 • 08

  Heb respect voor de baan, materialen en andere spelers.

   

 • 09

  De maximale speelduur bedraagt
  1 uur en 15 minuten.

   

 • 10

  Lever de bal aan het einde weer in bij de Flightmanager. De scorecard wordt nu door de organisatie verwerkt. Wanneer jullie team geplaatst is voor de finale, word jullie aanvoerder vóór 18.00 uur gebeld.